BOODSCHAPPENNET.NL

BOODSCHAPPEN BESTELLEN

Het online bestellen van boodschappen is een ontwikkeling van de laatste jaren. Hoe kan dit van invloed zijn op het voortbestaan van uw buurtsuper en buurtwinkel? Waarom is dit zo belangrijk?

Hoe het begon?

Boodschappen thuisbezorgen is geen nieuwe ontwikkeling. Vroeger bezorgde melk-, groenteboeren en bakkers hun producten al bij klanten thuis. Hier kwam na de tweede wereldoorlog verandering in. Zelfbedieningswinkels (supermarkten) met een ruim assortiment werden succesvol geïntroduceerd. De lokale thuisbezorgservices raakte hierdoor op de achtergrond. Door de tijd heen is het productaanbod van veel supermarkten gegroeid waardoor ook het winkeloppervlakte steeds groter wordt. Winkels gevestigd in bestaande wijken hebben hierin nooit kunnen meegroeien. Hierdoor is hun concurrentiepositie onder druk komen te staan en verdwijnen veel van deze winkels.

Buurtsuper en buurtwinkel

De winkels in bestaande wijken staan beter bekend als ‘de buurtsuper’ en ‘de buurtwinkel’. Deze winkels vervullen belangrijke maatschappelijke functies zoals het verbeteren van de sfeer in de wijk, gezelligheid en sociale controle. Daarnaast bieden zij kwaliteit, vakmanschap en service. Veel buurtsupers en –winkels bezorgen nog steeds boodschappen thuis, maar vaak op een kleinschalig lokaal niveau.

Boodschappen bezorgen

De aankomende jaren zal de concurrentiepositie van buurtsupers en -winkels door technologische ontwikkelingen nog verder onder druk komen te staan. Nederland heeft het internet ontdekt als de winkel waar alles te koop is. Zelfs in de foodretail zien we op dit moment grote bewegingen richting de online wereld. Samen met BoodschappenNet.nl kunnen buurtsupers en –winkels ook hierin meebewegen. Door het internet wordt boodschappen bestellen en thuisbezorgen voor iedereen toegangkelijker. Hierdoor gaan buurtsupers en -winkels samen met BoodschappenNet.nl weer terug naar naar hoe het ooit begon, alleen nu in een modern jasje. Zij kunnen hierdoor dat wat hen zo siert, het verlenen van goede service en hun persoonlijke benadering, nog beter waarmaken. Dit vergroot de kans dat zij hun maatschappelijke functie in buurten kunnen blijven behouden, welke voor vele van ons zo belangrijk is.


Een buurt zonder buurtsuper en buurtwinkels is immers toch ondenkbaar!

ContentPages.ShowContentMenu('cpmoverons'); ContentPages.SetActiveLink('cpmbestellen');